© 2010-2018 Askunge Thorsén Förlag AB ■ Mjölnarvägen 16, 131 31 Nacka ■ tel. +46 8 30 95 75 ■ +46 73 951 13 93 ■ askunge@askunge.se

Följ oss på Twitter

Följ oss på Facebook

Vill du prenumerera på nyhetsbrevet? Anmäl dig till askunge@askunge.se

08-30 95 75

073-951 13 93

askunge@askunge.se

Klicka på bilden för att bläddra i katalogen!

Ladda ner  Askunge katalog 2018.pdf

Vill du att vi skickar en katalog så mailar du till askunge@askunge.se


Vinn valfritt läromedel för 1000 kr!
Vårens tävling har startat! Bilda så många ord du kan med hjälp av bokstäverna som finns i namnet ASKUNGE.

Läs mer om reglerna härTräna huvudräkning

Förbättra din huvudräkningsförmåga i addition! Du tränar hela tiden på rätt nivå. Ju snabbare och mer rätt du gör, ju snabbare når du högre nivåer. Det finns oändligt med nivåer. Hur långt når du?

Appen har en ren layout och passar alla åldrar. Den finns för både iPhone och iPad. Kommer också att finnas på Google Play. Appen är gratis!

Läs mer


Text- och problemuppgifter

En hel del textuppgifter med Singaporemetoden Gul respektive Röd är två kopieringsmaterial som innehåller flera hundra textuppgifter och problem. Böckerna kommer att ge dina elever ett nytt redskap för att lösa matematiska problem – blockmodellen.

Läs mer


Aktiviteter i matematik

Handling och tanke med matematik är en handbok för lärare där idéer och aktiviteter för grundskolans åk 4 - 6 presenteras inom olika områden i matematik

Läs mer


Starta med programmering – ny version

Programmering är ett pedagogiskt verktyg för att lösa problem, arbeta strukturerat och hitta kreativa lösningar. Det handlar också om att hitta mönster och generalisera, två andra viktiga bitar inom matematiken.

Läs mer om boken.
Arbeta med ordförståelse och stavning!

Ordboden är en ny serie arbetsböcker där målet är att utöka elevernas ordförråd.

På varje uppslag presenteras ett antal ord som eleverna ska träna på, både vad gäller förståelse och stavning. Alla avsnitt följer samma struktur.

Läs merAtt vara olika – är roligt

Ett häfte som vänder sig till förskolebarn i åldern 4-6 år.  Att vara olika – är roligt bygger på barnkonventionens grundprinciper och målet är att alla barn ska få kunskap om sina rättigheter. Syftet är att barnen ska få förståelse för att alla människor är lika mycket värda och att man ska respektera varandras likheter och olikheter.

Läs mer


Målet i sikte – förskoleklassen

Målet i sikte är ett fristående material och kan användas oberoende vilket grundmaterial du använder i klassen. Nu finns också ett häfte som riktar sig till förskoleklassen!

Läs mer om alla delarMedveten matte –
Sannolikhet och statistik

Nu finns det senaste tillskottet i serien Medveten Matte i lager. Det är häftet om Sannolikhet och statistik!

Läs mer om serien här.Tallinjer för olika behovVi har flera olika tallinjer. Många med visuellt stöd. Nytt för i år är en tallinje som går från 0 till 100. Den är hela 4 meter lång och delad i fem delar. Ovan ser en av delarna.

Behöver du en tallinje med decimaltal? Då finns det en som går från 0 till 2. Koppla den gärna till tal i bråkform.

Läs mera här!Bokstavsbyrån

Bokstavsbyrån är en fristående arbetsbok för det första bokstavsarbetet. Bokstäverna presenteras i alfabetisk ordning och varje bokstav har ett eget uppslag.

I lärarboken finns mycket extramaterial!

Läs mer här

Mattehoppet

Läs om vårt nya material Mattehoppet! Det är avsett att stödja en strukturerad undervisning för att eleverna ska ha möjlighet att automatisera addition och subtraktion inom talområdet 0-20. Detta görs med hälp av spel, arbetsblad och kort. Materialet kan användas i klassundervisning och specialundervisning, för ominlärning och intensivundervisning.

Läs mer


Matematikens grunder

Forskning visar att det är komplicerat för läraren att fånga hur elever i matematiksvårigheter utvecklar sina förmågor och färdigheter. Matematikens grunder är framtaget för att hantera problematiken kring hur lärare kan dokumentera elevernas utveckling.

Läs mer


Lyckas med problemlösning

Lyckas med problemlösning A och B finns nu i en ny upplaga! Denna gång är allt i färg och det finns dessutom fler matteproblem där eleverna ska välja strategi för att lösa problemen. Böckerna är också anpassade efter den digitala versionen som kommer att finnas på digimundus.se.

Läs mer


Framsteg i matematiken

Läs mer om de tre senaste böckerna i serien Framsteg i matematiken.


Det finns också ett antal filmer som beskriver hur du använder apparna Börja med begrepp, Mönster och sekvenser, Tal och antal med flera.

Läs mer


Läromedel för elever i Förskoleklass

Följ med i berättelsen om tvillingarna Aron och Nora som hittar ett trasigt rymdskepp på vinden.

Elevboken, Matematik i ett rymdäventyr, är indelad i sex kapitel och varje kapitel avslutas med ett problem. Eleverna får möjlighet att tänka, resonera och utveckla många grundläggande matematiska begrepp.

Nu finns också alla kapitelstartsbilder /samtalsbilder.

Läs merLite skolhumor...

Läs mer